Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2007 13:05 - Омъжена бяла жена
Автор: askeer Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 795 Коментари: 0 Гласове:
0



Кейти Холмс успя да се измъкне от образа на малкото момиче, откриващо себе си и света на славата в тинейджърски сериали като „Кръгът на Доусън“. Тя е на 28 години, омъжена, миналата година роди дете, а изкушенията във филмовата й кариерата тепърва предстоят... Срещнете Кейти Холмс, но без Том Круз.

Предистория на историята
Първото самостоятелно интервю на Кейти Холмс след особената сциентоложка сватба с изгората й Том, се появява в „Harper"s Bazaar“. По същото време, в което тя с охота се прехласва по подаръка от съдбата (доста щедър, имайки предвид, че Кейти съжителства с двете осиновени деца от брака на Крус с Никол Кидман, както със сестра му, двете й деца, и... да, майка му), интервю с младата двойка излиза в британското списание „Hello!“. Изводът е един и същ и би трябвало да ни трогне с красотата и искреното щастие, което струи от двамата. Нарисуваната с думи картина има следния вид.

Кейти: „Имам съпруг и деца, които обожавам.“
размисли на случайния четящ: Как е възможно да имаш толкова място в сърцето, за да обожаваш тази навалица?!
Кейти: „Том е най-голямата филмова звезда за всички времена. Да снимам с него би било истинска чест.“
размисли на случайния четящ: Как ли ще й остане време от многото семейни ангажименти, никой не знае...
Кейти: „Чест е да бъда доведена майка. Обожавам да прекарвам времето си с двете деца на Том. Благодарна съм, че сме женени. Обичам да го наричам мой съпруг.“
размисли на случайния четящ: Ролята на доведената майка би следвало да е чест за всички, освен за самата нея... Противни изказвания просто не биха били честни.

 В картината обаче има почти недоловим обезпокоителен елемент. Никол Кидман поддържа връзка с децата си чрез мобилен телефон и уеб камера. Докато Кейти се радва на шанса да срещне Круз и някъде между грижите за всички малки и големи хора вкъщи, мечтае за развитие на кариерата си.

Ако случайно сте обезпокоени от навалицата в дома на семейство Круз в Лос Анджелис, трябва да ви утеша – Кейти и Том успяват да отделят от времето си, за да посещават и „скромното“ 400-акрово ранчо в Колорадо. 

Въпреки светлите дни, на които явно се радва горещата двойка, никой не се учуди на слуховете, че в отношенията им нещо куца и това далеч не се дължи единствено на сциентологията. Пресата излезе с големи заглавия: „Том и Кейти: Раздяла“ още преди сватбата, но смислени доводи липсваха. Да, Холмс се появява на някои места без съпруга си... Но може би той просто е зает. И имайки предвид последния слух, а именно – че двамата работят усилено за второ дете – разбираме къде отиват силите му...

Да бъдеш или не
Много са историите, които отбелязват негативно интереса на Кейти Холмс към религията на Круз – сциентологията. След началото на връзката с Том младата актриса е въведена в специалното „общество“, където по съвет на агента й се сдобива с ментор по църковните въпроси (Джесика Родригес). Тя следва Холмс навсякъде и определя какво да говори в интервютата си. По-наблюдателните журналисти, имали шанса да разговарят с актрисата твърдят, че сегашните й изказвания са в пълен контраст с всичко, излизало по-рано в пресата.

Сциентологията всъщност е учение, придружено с набор от техники, всичките – създадени от писателя фантаст – Рон Хъбърт през 1952 година. Идеята на наречената от фанатичните й последователи „религия“, се състои в определени методи, чрез които човешките създания да се доближат максимално до своето духовно съществуване и по този начин да са по-полезни във физическия свят. Целта на сциентологията е  формулирана с две думи - „тотална свобода“. В основата на вярванията са тези за доброто начало на човека, безсмъртието на душата и миналите животи, както и увереността, че психологията и психиатрията са деструктивни практики. А една от най-популярните техники в учението е тихото раждане, защото се смята, че крясъците на майката увеличават стреса на бебето и нанасят необратими вреди. И всичко това Кейти Холмс е приела с охота... Поне засега.

Доброто момиче от Охайо
Кейти Холмс е родена на 18 декември, 1978 година в Толедо, щата Охайо. Тя е най-малкото дете от общо петте в семейството на Кейтлин и Мартин Холмс. Завършва енорийското местно училище, а по-късно женската гимназия „Нотр Дам“, където е учила и майка й. Първата й сценична проява е като сервитьорка в училищна музикална пиеса „Hello, Dolly!“. 

Въпреки това артистично изкушение, Кейти изкарва доста добър резултат на SAT теста и е приета в Колумбийския университет. Баща й настоява да стане лекар, а малката Холмс няма нищо против, защото обича да чете: „Никога не ми е скучно в книжарницата.“ - споделя тя.

На 14-годишна възраст Кейти започва да посещава часове за модели при Маргарет О"Брайън, която я завежда през 1996- та  в Ню Йорк на изложението за таланти. Тъкмо там тя среща и първия си агент, запленен от изпълнения монолог от „Да убиеш присмехулник“. Холмс започва да участва в разнообразни кастинги и получава малки роли, първата от която е през не много далечната 1997-ма в „The Ice Storm“. Това, с което печели режисьорите е преди всичко впечатляващата невинност, струяща от нея (обяснимо, имайки предвид годините й), и широко отворените й очи... Класика! Красотата, съчетана с интелигентност явно работи в кино средите и скоро Кейти Холмс получава шанса да изиграе ролята, чрез която всички започват да я разпознават – Джоуи Потър, най-добрата приятелка на главния герой.

Затвореният кръг в „Кръгът на Доусън“
В прослушването за ролята си Кейти участва с видеоматериал, заснет в мазето на дома й, докато майка й чете репликите на Доусън. В представената сцена диалогът между двамата е за секс и мастурбация... Дали този факт или изпълнението на Холмс грабва режисьора, но той възкликва: „Това е нашата Джоуи Потър!“ Срещата им на живо само затвърждава впечатлението му. Следват роли във филми, където си партнира с доста именити актьори - „Teaching Mrs. Tingle“ (1999) с Хелън Мирън, „Wonder Boys“ (2000) с Майкъл Дъглас, „The Gift“ (2000) с Кейт Бланшет и Киану Рийвс, както и „Abandon“ (2002) с Колин Фарел,  „The Singing Detective“ (2003) с Робърт Дауни Джуниър...

През 2005-та Кейти се появява в лентата „Thank You for Smoking“, за която пресата и критиката се изказва доста не-ласкаво. Изпълнението й е определено като безкрайно слабо и „лековерно“.  Същата година излиза и „Батман. Началото“, в който дели участието си с Гари Олдман и Морган Фрийман.

Последният филм на Холмс („Shame on You“) няма много добра съдба. Първо, снимките се отлагат заради развилнелия се ураган „Катрина“, а след това актрисата забременява...

Красавицата и... Том Круз
На въпроса „Има ли живот преди Том Круз?“ отговорът, колкото и съмнително да звучи е „Да!“. Първата любов на Кейти е колегата й от сериала „Кръгът на Доусън“ - Джошуа Джаксън. По думите й това е първата й истинска и голяма любов. И както се случва с повечето такива – не успява да остане във времето. През 2002-ра Холмс среща актьора Крис Клейн, дори се сгодяват. Щастието им обаче трае едва 3 години. Пресата отдава това на дистанцията, в следствие работата и на двамата. Клейн обаче се изказва по-лаконично: „Пораснахме. Илюзиите свършиха и реалността ни завладя.“

Седмици след злополучната раздяла на Холмс и Клейн, се появява Том Круз. Афишират връзката си на 29 април, на церемонията по раздаването на наградите „David di Donatello“ - италианският еквивалент на Оскарите.

Месец по-късно Том участва в шоуто на Опра Уинфри, където скачайки по дивана в студиото заявява любовта си към Холмс. След което отива зад „кулисите“ и въвежда изненадана актриса в програмата. Малко по-късно й предлага брак, а тя явно още не може да му се нарадва.

„Влюбих се в Том от първия момент, в който се ръкувах с него.“ - казва Кейти Холмс за знаменателната си среща с актьора. Тя е в Лос Анджелис, той също. Запознават се на плажа. След Круз, Кейти прегръща и сциентологията. А бързата им любов има и материално измерение – дъщеря им Сури.

Въпреки всичко, кариерата на младата актриса остава на преден план в представите й за бъдещето. „Ангажиментите ми са променени. Въпреки всичко искам, когато отивам на работа да знам, че ще си заслужава усилията и времето, далеч от семейството ми.“ - казва Кейти и споделя, че в момента чете нов сценарий.

Засега обаче, двете запомнящи се роли на Кейти са следните „Кръгът на Доусън“ и „съпругата на Круз“. Едва сега разбрах защо идеята на всички нейни интервюта носят лайтмотива „всичко предстои“.

Дано! Защото ни е симпатична.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Тагове:   омъжена,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: askeer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 278778
Постинги: 96
Коментари: 100
Гласове: 356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930