Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2007 13:21 - Естествено продължение (с... наследниците на Брандо и Джагър)
Автор: askeer Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 30118 Коментари: 12 Гласове:
0




Дойде времето, когато можем да спорим с Достоевски. Неговата реплика, че „душата се лекува, когато е с деца“ ще обърнем с главата надолу. Защото не винаги става така. Под особено внимание са „естествените продължения“ на известните. Всяка тяхна крачка се следи, в отчаян медиен стремеж да оправдаят или развенчаят славата на родителите им. И като че ли е по-тежко да бъдеш дете на легенда, отколкото да носиш кръста на собствената си гениалност.

Това са няколко истории от кухнята на Марлон Брандо, Мик Джагър и Джон Ленън, имена-емблеми, които по интересен начин биха допълнили портретите им... ROUGE рисува за вас  великите, през техните наследници...

Кланът Брандо
Марлон Брандо е гений. Това бихте чули от почти всеки, имащ отношение към киното. Въпреки това смъртта го заварва с чудовищно наднормено тегло, леко налудничав поглед и никакви близки и приятели около него. Освен Майкъл Джаксън...

Брандо остава в историята и със своите 8 деца от 4 жени, и още 3 осиновени. В автобиографичната си книга, актьорът споделя как е отишъл една вечер в апартамента на Мерилин Монро и започналата любовна афера продължила години наред. Марлон Брандо намеква и за богатия си опит с интимните си връзки, макар да отказва да коментира браковете, съпругите или децата си. В друга биографична книга за Брандо, той е цитиран да казва: „Както доста мъже, аз също имам хомосексуален опит, и не се срамувам от това.“

Опасният чар срещу лошото момче в семейството
(Кристиан & Чейен Брандо)
(Christian & Cheyenne Brando)

През 1958-ма красивата индийска съпруга на Брандо, Ана Кашфи (Anna Kashfi), ражда първия му син – Кристиан, точно една година преди да се разведат. Кристиан израства в непрестанно пътуване между двамата си родители (в Холивуд и частния остров на Брандо близо до Таити), които са открито враждебни един към друг. Сред многобройните детегледачки, Кристиан е чест свидетел на сексуалните похождения на баща си, обикновено доста груби и неконтролируеми.

„Семейството ни непрестанно се променяше“ - казва Кристиан - „Често ми се случваше да седна на масата срещу някой и да питам кой е.“ Поради факта, че е най-голямото дете в семейството, на младия Брандо му се налага да играе ролята на отсъстващия баща. Той почти отглежда сестра си, от следващия брак на Марлон – Чейен. 

Специалната връзка между двамата обаче, се развива доста драматично. На 16 май 1990 година, 31-годишният тогава Кристиан застрелва 26-годишния годеник на сестра си, Даг Дролет, във фамилната къща на Брандо в Бевърли Хилс.

Годеникът лежи на дивана, когато Кристиан влиза в стаята с празен поглед и заредено оръжие. Стреля в него и остава на мястото на престъплението, докато не влиза Марлон. Виждайки мъртвия Даг, Брандо опитва да го съживи с дишане уста в уста. След което без да каже дума, се обажда на полицията. Властите намират Кристиан и Чейен седнали един до друг на пода в голямата стая, той – сложил ръка през рамото й, докато я успокоява, а тя – тихо плачеща. След което го извеждат с белезници.

„Направих го, защото той тормозеше сестра ми“ - обяснява младият Брандо пред властите по-късно. А след това признава, че всъщност никога не е харесвал Дролет и смъртта била твърде добър изход за него.

Медиите подхващат историята и скоро къщата на Марлон е обсадена от журналисти. Хеликоптери с фотографи денонощно обикалят и търсят всевъзможни горещи новини. Няколко репортера дори успяват да преровят кофите за боклук на съседа на Брандо – Джак Никълсън, но не откриват нищо интригуващо, освен пакети от кафе и писма на фенове.

Следващите три месеца са доста мрачни за актьорското семейство.  Кристиан има реална възможност да получи максималната присъда за непредумишлено убийство – 16 години затвор. Докато текат обвинителните дела, той се опитва да подреди отново живота си и като за начало влиза в клиника за лечение на алкохолици.

Съдът решава да намали присъдата на Кристиан до 10 години, като след петата му позволяват да седи вкъщи под домашен арест. В своя защита той изрича единствено: “Съжалявам... Ако можех, бих искал да съм на мястото на Даг. Готов съм да понеса последствията.”

Пет години след присъдата на Кристиан, през 1995-та, още една трагедия сполетява семейството.

Чейен е с 11 години по-малка от Кристиан и води доста изолиран живот. Тя често обича да казва пред своите съученици: “Аз съм най-красивото момиче, най-интелигентната и най-богата – благодарение на баща ми.”

Но разнообразните й интереси в областта на модата, изкуството, науката, танците, ездата... не успяват да я предпазят от семейната история, изпълнена с алкохол и умствени заболявания. Докато останалите 10 деца на Брандо се измъкват от наследствените демони, Чейен има друга съдба. Тинейджърските й години са белязани от алкохола и наркотиците, към които е зависима, а по-късно претърпява и автомобилна катастрофа, от която й оставя голям белег на лицето и се налага да прекъсне обещаваща си кариера като модел.

Многократно Марлон Брандо съветва годеникътъ й да не се занимава с нея, защото е в нестабилно психическо състояние. „Ще имаш големи проблеми“ - казва Брандо - „възможно е дори да те убие, или и двамата да умрете“. Както и се случва.

Бременната по това време и депресирана Чейен ражда син – Туки Брандо. След което прави опит за самоубийство. Приспивателните не успяват да й повлияват. Затова тя предприема втори опит. Този път успешен – Чейен се обесва, когато е едва на 25. На погребението на момичето не присъства нито баща й, нито по-големият й брат.

Година след смъртта на Марлон Брандо, третата съпруга на актьора и майка на Чейен – Тарита Терипиа издава в книга мемоарите си, където обвинява Брандо, че години наред е насилвал сексуално дъщеря им.

Не дълго след като изтича присъдата на Кристиан, през 2001-ва той е замесен в нов скандал. Причина е убийството на 44-годишната Бони Лий Бейкли, съпруга на актьора Робърт Блейк, и любовница на Брандо по същото време. Бони забременява и съобщава за това на двамата. Майката нарича бебето Кристиан Брандо, твърдейки, че тъкмо той е бащата. ДНК тестът обаче показва друго. Дни преди убийстото на Бони Бейкли, тя изпраща на Брандо снимка на детето, като продължава да го уверява, че не е на Блейк, а негово. Запис от телефонния разговор между Кристиан и Бони е достатъчен, за да го обвинят в поредното убийство: „Ти си късметлийка“ – казва Брандо - „късметлийка си ако някой не излезе и не ти пръсне главата с пистолет.“

По-късно Бони Лий Бейкли е намерена мъртва. С куршум в главата. По време на процеса, доказателствата срещу Брандо не са достатъчни и той е оправдан.

През 2004-та Кристиан се жени за две години по-голямата и незаконна дъщеря на Елвис – Дебора Пресли. Година по-късно Брандо е обвинен за побой над жена си и осъден на три години затвор, където е и до днес, със специален режим, лекуващ зависимостта му от алкохола и наркотиците. А към списъка с обвинения към Кристиан са още заплахи за убийство на брат си Мико и сестра си Ребека, за изнасилването на бившата си съпруга Дебора Брандо преди да я убие...

Г-н Джагър & СИЕ
Малко са музикантите, още повече родени през 40-те, за които може да се каже, че кариерата им с пълна сила продължава. Е, един от тези малкото е фронтменът на легендарната група „Rolling Stones“ - Мик Джагър.

В ранните години на кариерата си, английският рок идол на няколко поколения, добива по-скоро скандална известност, благодарение на си любовни връзки с доста заможни жени. Мик има 7 деца от 4 различни жени и славата му на „дон жуан“ е основна тема в повечето печатни издания.

С първото си дете музикантът се сдобива на 27 годишна възраст. Майката – певицата Марша Хънт, с която Мик няма брак, скоро го напуска, заради друго негово увлечение – политическата активистка и популярна джет сет дама от Никарагуа - Бианка Морена де Макиас.

Тъкмо с нея е и първият брак на певеца през 1971-ва година, от която е второто му дете – Джейд Джагър (родена на 21 октомври 1971-ва). Мик и Бианка се разделят през 1979-та, а официалният им развод е година по-късно.

Следват романсите със супермодела Джери Хол в края на 70-те, от която също има дете (Елизабет Скарлет Джагър, родена през 1984-та). Хол е първата жена в живота на Джагър, която му ражда и второ дете – Джеймс Лирой (роден през 1985). И точно тогава Мик изненадващо и за самата му съпруга съобщава пред медиите, че бракът с нея му причинява „клаустрофобия“. Преди естествено следващия развод, двойката не само се сдобива с трето дете – Джорджия, но и с четвърто, сина им Габриел Люк Бюргард (роден през 1997-ма). През 1999-та Джери Хол напуска музиканта, след като друга жена заявява, че е бременна от него – това е моделът Лусиана Хименес (Luciana Gimenez). Бързият им брак и още по-бързият им развод не пречат на Мик да продължава да вижда сина си.

Благодарение на връзките с влиятелни жени от обществото, Джагър успява да се срещне с доста заможни и известни личности, което несъмнено е фактор в бляскавата му кариера, разразяваща се по-късно...

Когато любовта е лудост
(Джейд Джагър)

(Jade Sheena Jezebel Jagger)
След развода на родителите си през 1980-та, родената в Париж Джейд прекарва времето си при своята джет сет майка Бианка. Поради множеството й социални ангажименти, мисис Джагър често поверява дъщеря си на грижите на близкия си приятел Анди Уорхол.

На 16 годишна възраст Джейд е изгонена от училището в Манхатън, което посещава, защото веднъж избягала, за да се срещне с приятеля си по онова време – Джош Астор. По-късно екстравагантното момиче среща Пиърс Джаксън (Piers Jackson), от когото има две извънбрачни дъщери (родени през 1992-ра и 1996-та). Романът между двамата продължава 8 години, а от края му името на Джейд се свързва с имената на Иън Макдоналд, Дан Макмилън и рапърът Фаръл Уилямс.

В момента Джейд живее с двете си дъщери и настоящия си приятел, английският клубен диджей  Дан Уилямс, в Лондон, а понякога и на средиземноморския остров Ибиза, където представя своята концепция за цялостен лайфстайл, наречен Jezebel, включващ музика (оригинални записи, ремикси, unplugged сесии) и модна линия. Освен това от 2006-та насам Джейд се занимава и с интериорен дизайн, след като работата й като криейтив директор и дизайнер на бижута във водещата английска верига Garrard приключва. 

Джейд два пъти е била заснемана от фотографи гола на плажа край дома й в Ибиза, правейки секс с приятеля си Дан. Но това е съвсем безобидно социално провинение, имайки предвид възмутителното напоследък поведение на 35-годишната Джагър. По време на самолетен полет от Лондон до Ню Йорк, пътниците били учудени от гледката на пияната дъщеря на Джагър и буйното й, агресивно поведение. Дори се наложило да бъде смъмрена от персонала в пилотската кабина. 

Прекаленото количество вино се отразило доста негативно на всички в самолета, защото дизайнерката на бижута и компанията й шумно обсъждали околните, сочели ги с пръст, качвали се по седалките, дори взели от ръцете на нищо неподозиращ човек питието му... 

Близката приятелка на Кейт Мос, Джейд, е оправдана пред New York Post от своята говорителка доста неубедително: „Джейд има страх от летенето и затова често пие, преди да се качи на борда, единствено, за да се успокои.“

Е, каквото и да си говорим, явно е, че алкохолът не й действа точно по този начин...

Всекиму според заслугите
Сред блясъка на хайлайфа, Джейд си съперничи не с кого да е, а със собствената си полу-сестра – Елизабет, дъщеря от брака на Джагър с Джери Хол. Когато кариерата на Джейд  в модната индустрия започва да буксува, агенцията на по-малката сестра (ICM Models) набира скорост. Тогава Джейд опитва да се присъедини към  успешната компания, но Елизабет категорично отказва. В семейство Джагър бизнесът и сантименталността не вървят ръка за ръка. Което пък е чудесен повод за медиите старателно да преекспонират историята около хващащите се за гушата сестри на рок-легендата. В случая, това е повече от обяснимо.

Елизабет (или Лизи, както я наричат всички) не само, че се превърна в една от най-добрите моделиери в страната си, но вече е ангажирана и в редица филмови продукции („Мария Антоанета“ например, където София Копола й е предложила роля.)  Ревността на Джейд обаче, е неоправдана що се отнася до любовта и вниманието на баща им. Колкото и да се оплаква, че през живота си супер богатият Мик рядко протягал ръка да й помага, Джейд е безспорна негова фаворитка за сърцето му. За разлика от Лиз, която предизвика негодуванието на Джагър, като последва професионалните стъпки на майка си в модния бизнес. И вместо на неговите милиони, сега разчита на собствените си. Лиз има и друга  черта от личността си, дразнеща доста повече хора извън семейството – тя има навика да завършва всяко изречение с възходяща до истеричност интонация и да се обръща към всеки, с когото говори, включително и баща си, с „бейби“.

Е, сестрите имат и общи неща – например, страстта им към едни и същи мъже, в повечето случаи – опасни. Преди няколко години сестрите споделяли сърцето на 31-годишния Дан Макмилън – внука на министър председателя Харолд Макмилън. Младежът има стаж в модния бизнес, работи и като актьор, създава своя линия дрехи, а сега е увлечен от фотографията и от... Кейт Мос.

Мик Джагър доста хладнокръвно приема всички предизвикателства, които му поднасят Джейд и Елизабет, дори бил щастлив, когато последната започнала любовна връзка с 31-годишния Шон Ленън – син на „Бийтълс“ легендата Джон Ленън, за съжаление приключила твърде бързо...

В момента Джейд Джагър усърдно се опитва да догонва сестра си в кариерата и неоправдано да ревнува баща си за неполученото внимание. Един тъжен факт е в неин минус – тя вече е на възраст, в която едва ли би могла да бъде модел, нито е достатъчно висока, нито е с нулев размер.

Затова – прощаваме й лошите помисли, особено по адрес на Елизабет – по-младата, по-високата и по-слабата Джагър...



Тагове:   Наследниците,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - long distance service backlink services
01.04.2012 00:56
heya askeer.blog.bg blogger found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer most cost effective <a href=http://xrumerservice.org>backlinks service</a> Take care. Jason
цитирай
2. анонимен - вечерние платья оксана муха
17.10.2012 13:40
Как дела?У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://ely-paly.ru/user/wralseawaitly/>свадебное платье спина </a> купить куртку зимнюю <a href=http://vstbase.com/user/nemBildQueene/>распродажа купальников интернет магазин </a> бижутерия к свадебному платью <a href=http://upnasledov.narod2.ru/>каталог одежды по низким ценам </a> платье детское ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Online US pharmacy Kamagra prices </a> - online Buy Kamagra without a prescription : Kamagra samples : <a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>women who take Kamagra </a> - doctor online Kamagra
цитирай
3. анонимен - купить платье в интернете
17.10.2012 23:01
Привет Всем!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://eltona.by/user/Kigocounionry/>недорогие платья украина </a> женские ремни <a href=http://www.graphics-resources.com/user/malbroale/>интернет магазин одежды 7 </a> мужской деловой костюм купить <a href=http://botarusu.narod2.ru/>интернет магазин детских товаров одежда </a> купить куртку ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://online-kamagra.blog.hr/>Canada Buy Kamagra online </a> - online pharmacy Cheap Kamagra online stores : glasgow Kamagra : <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Kamagra usa mexico canada </a> - overnight cash on delivery Kamagra Online without a prescription
цитирай
4. анонимен - купить пальто женское зимнее
18.10.2012 07:32
Уважаемые господа!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://associatcs.ru/user/feepurtaicura/>распродажа пальто женское </a> балетки купить <a href=http://songforever.ru/user/fraretads/>женская одежда интернет магазин недорого </a> купить мужскую рубашку киев <a href=http://detransle.narod2.ru/>одежда боско спорт интернет магазин </a> вязание свитера ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>pineapple Kamagra </a> - purchase Cheap Kamagra pay Online check Kamagra without prescription mastercard accepted order Kamagra without a prescription online : online Buy Kamagra Cheap c.o.d. : <a href=http://kamagra-online.blog.hr/>who makes Kamagra </a> - Kamagra law selling UK
цитирай
5. анонимен - интернет магазин итальянской мужской одежды
19.10.2012 02:58
Привет Всем!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://emosex4u.com/user/traireerhyday/>скидки распродажи </a> одежда по интернету <a href=http://samandroid.ru/user/cydaydemTrand/>платье лен купить </a> сделать бижутерию своими руками <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>распродажа нижнего белья </a> онлайн магазин одежды украина ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>Cheapest Online pharmacy Kamagra xr </a> - Kamagra 100mg : UK Kamagra Jelly : <a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>what is Kamagra used for </a> - Online drug stores Kamagra UPS Kamagra 100 mg soft or tablets Kamagra viagra Jelly
цитирай
6. анонимен - бон прикс каталог одежды
19.10.2012 11:56
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://eltona.by/user/Kigocounionry/>купить джинсы больших размеров </a> магазин esprit <a href=http://main-games.ru/user/Unmarnedirm/>модная обувь купить </a> интернет магазин спортивной одежды челябинск <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>купить красивое платье большого размера </a> интернет магазин детской одежды ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Generic viagra Kamagra overnight shipping </a> - Kamagra information women : Kamagra prescription medication : <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>tablets discreet Buy Kamagra </a> - Kamagra store
цитирай
7. анонимен - платья купить
19.10.2012 21:07
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://lvovskaya.com/user/TaumurryAwarm/>одежда турция интернет магазин дешево </a> интернет магазины одежды <a href=http://www.CarbonicServers.com/member.php?action=profile&uid=89862>женские ремни </a> купить сумку на колесиках хозяйственную <a href=http://dejavu.ua/>купить солнцезащитные очки </a> леггинсы фото ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://super-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly sydney </a> - worldwide Kamagra supplier : Kamagra Oral Jelly suppliers UK Buy Cheap : <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>price of Kamagra from Canada </a> - Kamagra tablets in hyderabad
цитирай
8. анонимен - модные платья 2012 зима
20.10.2012 07:05
Уважаемые господа!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://www.mqv.de/mqvbb/member.php?action=profile&uid=81739>одежда для грудничков интернет магазин </a> сарафаны <a href=http://medved-hotel.com/index.php?subaction=userinfo&user=Fliemilywhelo>бижутерия своими руками скачать </a> купить осеннюю куртку мужскую <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>одежда kiko интернет магазин </a> приталенные мужские рубашки ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra100.blog.hr/>Buy Cheap Kamagra online UK </a> - sildenafil citrate Kamagra : Cheapest Kamagra st : <a href=http://kamagra100.blog.hr/>prescription Kamagra online Cheapest </a> - Kamagra plus side effects
цитирай
9. анонимен - платье с болеро
20.10.2012 21:23
Привет Всем!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://online-gamess.site11.com/index.php?subaction=userinfo&user=Nerbicereiday>магазин одежды онлайн украина </a> мужские джинсы с мотней <a href=http://atlas-95.ru/user/Enartinia/>распродажа сумок интернет магазин </a> джинсы галифе мужские <a href=http://dejavu.ua/>платья из шифона </a> майки и футболки ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly side effects </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg UK Generic levitra : Buy Cheap Kamagra Online UK : <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>discount drugs Kamagra India </a> - Cheap Kamagra with c.o.d.
цитирай
10. анонимен - наклейки на футболки купить
22.10.2012 11:27
Привет!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://arlite.ru/user/TiebyDene/>купить не дорогую обувь </a> распродажа летней одежды <a href=http://allchallenges.ru/user/Caliperee/>сумка гитара купить </a> женская одежда больших размеров <a href=http://inritm.com/index.php?subaction=userinfo&user=tactsoice>юбка шорты купить </a> брендовая бижутерия оптом ... Хороших Вам покупок!
-====-
<a href=http://super-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly usaa </a> - Kamagra Oral Jelly ajanta :.Buy now Kamagra Cheap online .:<a href=http://info-kamagra.com/>Kamagra tablets real estate </a> - Kamagra prescription drug
цитирай
11. анонимен - гавайские рубашки купить
02.11.2012 19:04
Привет Всем!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://www.todotaringa.com/user/occumpusapync/>пышные платья купить </a> мужская стильная одежда <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>купить рюкзак hama </a> модная детская одежда оптом <a href=http://softlike.org/user/trailspharp/>к чему снится свадебное платье </a> обувь интернет магазин ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Oral Jelly australia Kamagra soft tabs </a> - women take kamagra : kamagra guarenteed cheapest : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>Cheap Kamagra Online pharmacy </a> - Cheap Kamagra Generic viagra order
цитирай
12. анонимен - выпускные платья 2013
03.11.2012 02:19
Уважаемые господа!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://kamaz-remont.ru/index.php?subaction=userinfo&user=Insoryabrasse>продажа свадебных платьев б у </a> осенние мужские куртки <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>интернет магазин детской одежды казахстан </a> купить в интернет магазине одежду <a href=http://www.prokazino.org.ua/user/Naxelaltytoob/>модели вечерних платьев </a> интернет магазин мужской одежды украина ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>order Kamagra rx care Canada </a> - kamagra stand : bruxelles kamagra : Discount for re 5 7 % <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly for Those Who Hate Pills </a> - cialis Generic impotence Kamagra viagra viagra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: askeer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 278522
Постинги: 96
Коментари: 100
Гласове: 356
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031