Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2007 22:28 - Дами канят
Автор: askeer Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2228 Коментари: 1 Гласове:
0



(20-те най-богати жени в шоубизнеса)

Да, само 20 са. И не за друго, а защото списание „Forbes” отреди в началото на годината само толкова място в щателната си класация за най-богати жени в шоубизнеса.

Какво ли не сме чели за тях, къде и с кого ли не сме ги виждали. Въпреки издънките, скандалите, митовете или болезнената понякога реалност, те печелят добре. И то със скоростта, с която ние отваряме нова web страница. Този месец е позволено да мечтаете точно за това. Ще са ви нужни единствено не по-малко от 45 милиона долара чиста печалба.  Готови ли сте?

Едно от условията, на които би трябвало още да отговаряте, е да имате дългогодишна кариера, за да разполагате с време да натрупате сериозно състояние. Така например, Мадона, която започва кариерата си през 80-те, е продала над 200 милиона музикални албума по целия свят. Четвъртото й място в тази класация взема предвид  и участието й в няколко меко казано слаби филма…

Други нежни създания в класацията не спират да изненадват почитателите си с нови и нови продукти, нямащи нищо, ама нищо общо с попрището, в което имат талант. Дженифър Лопес създаде модна линия и серия аромати, да не говорим, че вече тотално се объркахме тя певица или актриса е последно?! В другата посока има и достатъчно вдъхновяващи примери, които връщат увереността ни, че когато имаш какво да споделиш със света, когато отстояваш интересите си и си склнонна да разкриеш и най-смелите си мечти, се намира някой, който да ти се отблагодари пребогато. Буквално! Джоан Роулинг, създателката на небезизвестния Хари Потър се наслаждава на милионите си, благодарение на брилянтните адаптации на книгите си.

Разбира се, като всяка класация, и тази има доста млади предаставителки на „по-силния” пол – 25-годишната Бритни Спиърс, както и 20-годишните близначки Мари Кейт и Ашли Олсен, пленили хиляди сърца, участвайки в сериала „Пълна къща”.

Киното отвръща на удара и класира Джулия Робъртс сред най-заможните актриси. Филм след филм тя успява на натрупа 140 милиона долара. После кажете, че скромността не краси човека. „Хубавата жена” си съперничи с Камерън Диаз, Сандра Бълок и Никол Кидман, но засега финалната пряка е най-близо до нея…

Всички останали предположения можете да сравните с класацията по-долу. И не се отчайвайте. Просто – хванете се здраво и… догодина в челната петорка на „Forbes”.

№1: Опра Уинфри
Финансово състояние:
$1.5 млрд.
Възраст: 52
Семейно положение: неомъжена
Деца: 0

Израснала в бедно семейство край Мисисипи, Опра днес е на първо място в класацията за най-богатите жени в шоубизнеса. През 80-те тя последва дебюта на новосъздадените talk show програми и спечелва $2 милиона за година. Вдъхновена от успеха си, г-ца Уинфри днес разполага с доход от $225 милиона годишно от телевизионни и радио участия. Така е, макар медиите да не са най-добре развитата „институция” у нас, жертвите, които популярните богати хора правят, навсякъде са еднакви – никакви деца, и никакъв брак! Нищо чудно, че жената успява да спестява…

№2: Джоан Роулинг
Финансово състояние:
$1 млрд.
Възраст: 40
Семейно положение: омъжена
Деца: 3

Кой не би мечтал за майка като тази, създала Хари Потър?! Поредицата се оказа, че е съставена от най-бързо продаващите се книги в историята, според книгата за рекорди Гинес. Сценарият за филмите – от който Роулинг също взема не малък процент, също е невероятен хит. Приходите от общо четирите филма за Хари Потър възлизат около $3.5 милиарда. Чудно как с толкова малко време, Джоан се грижи за трите си деца, но пък е повече от ясно, че евентуалната болка от раждането или нервите по подопечните бързо й е минала…

№3: Марта Стюарт
Финансово състояние:
$638 млн.
Възраст: 64
Семейно положение: неомъжена
Деца: 1

Детето на Ню Джърси, което сякаш на шега създава компанията си MSLO (Martha Stewart Living Omnimedia), може да се похвали с продажби, възлизащи на $1 милиард за 2006 година. Стюарт държи и медийна империя, включваща телевизионно шоу, списание, издателство, кетъринг фирма и сателитен радио канал. За такова състояние и тази възраст, едва ли има нещо, което да помрачи щастието на която и да е дама, дори 5-месечен престой в затвора…

№4: Мадона
Финансово състояние:
$325 млн.
Възраст: 48
Семейно положение: омъжена
Деца: 3

Невероятно е, но Мадона е едва на 4-то място, с тези едва-едва спестени $325 милиона… Колкото и да се хвърля от филм на филм, да прави хит след хит, да изнася концерт в Москва, не може да се похвали с тези $1,000 милиона на Джоан Роулинг, която си седи вкъщи и пише книги. Така е. Да не кажете после, че е лесно да си „материално момиче”?! А е възможно и друго – състоянието на Мадона изцяло да отива в грижи за децата й. Не са малко, все пак.

№5: Селин Дион
Финансово състояние:
$250 млн.
Възраст: 38
Семейно положение: омъжена
Деца: 1

Колежката Селин, която внезапно се отказа от кариерата си, след като се омъжи за доста по-възрастния от нея Рене и мъчително се сдоби с дете, е истински фурор в класацията на „Forbes”. След сърцераздирателния й сингъл в „Титаник”, „My Heart Will Go On”, продадените копия на предишните й албуми възлязоха на 140 милиона, а песента от филма успя да разтопи айсберга на съмнението у меломаните с 15-те милиона продадени копия… Като че ли си спомняме за нея с повече умиление, откакто се отказа от активна работа. Но пък си има своите $250 милиона, все пак.

№6: Марая Кери
Финансово състояние:
$225 млн.
Възраст: 38
Семейно положение: неомъжена
Деца: 0

Към днешна дата, обичана от по-младата мъжка част на населението поп дива, е продала 160 милиона свои албума. Кариерата на славея от Лонг Айлънд е в апогея си през 1990 година, когато реализира първия си албум под крилото на Томи Мотола, шефът на Columbia Records. Разпадналият се 5 годишен брак между двамата сериозно разклаща кариерата на Марая… Въпреки всичко, завръщането й през 2005 година е едно мило припомняне за отминалите времена и явно слушателите нямат нищо против.

№7: Джанет Джаксън
Финансово състояние:
$150 млн.
Възраст: 40
Семейно положение: неомъжена
Деца: 0

Най-младата от клана Джаксън – Джанет, винаги се е радвала на светлината на прожекторите. Платиненият й албум от 1986 г. „Control” изстрелва директно в звездния орбит талантливата дива. Оттогава, сестрата на обичания и мразения Майкъл Джаксън, продава над 50 милиона копия. Последната й тава „20 Y.O.” почти не се завъртя в класациите, но г-ца Джаксън изобщо не е извън каквато и да било класация… Само трябва да се ослушвате повече.

№8: Джулия Робъртс
Финансово състояние:
$140 млн.
Възраст: 39
Семейно положение: омъжена
Деца: 2

Освен, че е безумно хубава, тя е и най-високо платената актриса в историята на Филмовата академия. След „Хубавата жена” (1990), Джулия започва да изкарва по $20 милиона на филм, което е един от най-високите стандарти за главните мъжки роли в Холивуд. Очарователната актриса някак с лекота задържа този свой рекорд и прибира за „Усмивката на Мона Лиза” (2003) $25 милиона, което е около 40% от общия бюджет на филма… Няма начин да не простим някои нейни модни прегрешения на червения килим, нали?!

№9: Дженифър Лопес
Финансово състояние:
$110 млн.
Възраст: 38
Семейно положение: омъжена
Деца: 0

Бившата танцьорка от Бронкс сега може с умиление да си спомня детските години. Не зная дали тогава е мечтаела да е и музикант и актриса, но със сигурност не е сънувала $110 милиона. Страстната Лопес може да се похвали, че взема по $15 милиона на филм, но засега това нейно занимание е на заден план, поради останалите проекти, които движи. Докато предишните й албуми се радваха на милионни продажби, последният „Rebirth”, издаден през 2005 г. има доста разочароващ продаден тираж. Едва ли Дженифър има време да страда от този факт, между грижите около линията й парфюми, кубинския ресторант, който отвори, реалити шоуто по МТV, което води, и… да, Марк Антъни!

№10: Дженифър Анистън
Финансово състояние:
$110 млн.
Възраст: 37
Семейно положение: неомъжена
Деца: 0

Следващата Дженифър в класацията е не по-малко скромна в състоянието си. Познатата ни като Рейчъл Грийн от сериала „Приятели” успя да се договори за $1 милион на епизод. И като че ли това компенсира останалите й участия, които не са кой знае колко запомнящи се. Анистън се задържа цели 2 години на кориците на списанията около развода си с Брат Пит, което умножи популярността й поне десетократно. Виждате резултата!

Във втората част на десетката намират място Мари Кейт и Ашли Олсен – 20-годишните близначки от сериала „Пълна къща”, които успяха да напълнят своята със $100 милиона. Бритни Спиърс се нарежда на почетното 12-то място със същото състояние, но на възраст от 25 години, което не е никакъв повод да й простим зачестилите „изцепки”. Във врата й дишат Сандра Бълок ($85 милиона) и Камерън Диаз ($75 милиона). На 16-то място в класацията на „Forbes” е и Жизел Бюндхен със „скромните” $70 милиона и невръстните си 26 години. С широко затворени очи или не, тук е и Никол Кидман, също и Кристина Агилера (и двете имат в актива си $60 милиона). Колкото и да ни е симпатична, на последното 20-то място се нарежда Рене Зелуегър – не стига, че няма деца и не е омъжена, ами съвременната Бриджит Джоунс може да се похвали едва с $45 милиона.

Така е, светът изобилства от светли примери, които може да последвате още днес. А мотивацията никак не е малка – ще имате пълното внимание на ценителите от „Forbes”. И нашето – защото най-накрая някой се осмели да каже колко точно струват холивудските мечти.

Сметката, моля!

 

 

 



Тагове:   канят,   дами,


Гласувай:
0



1. анонимен - Дааа....
14.09.2007 22:40
Е те такава дама ми трябва.Съгласен съм и да не е от челната 10ка но от следващите МммМм какви сладурки има.

А от 10ката може би Д. Анистън...
Ех.. Никол Кидман...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: askeer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 278864
Постинги: 96
Коментари: 100
Гласове: 356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930