Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2007 13:41 - Как дяволът чете евангелието
Автор: askeer Категория: Лични дневници   
Прочетен: 996 Коментари: 0 Гласове:
0




ИЛИ

НЯКОЛКО НАЧИНА ДА РАЗПОЗНАЕМ НЕЧЕСТИВИЯ В КНИЖАРНИЦАТА
 

Със сигурност ви се е случвало… Отивате до близката книжарница, за да се полюбувате на книгите – онези, за които все не ви стигат парите и другите, които маниерно предпочитате да пренебрегнете, отказвайки – с отработен театрален жест – да отнесете вкъщи.

Възможно е да се е случвало… По пътя към интелектуалното убежище да сте се спънали. Или пък черна котка да ви е наобиколила неколкократно. Възможно е процентът на съмнителните типове с черни дрехи и очила (задължителен аксесоар!) да е значително увеличен тъкмо този ден. А забелязахте ли нервни гълъби, особения поглед на просяците, свирепи пенсионери и загадъчно заоблачаване?! Възможно е.

Но невъзможно би било да разпознаете Лукавия, ако се е материализирал в книжарница, зачел се е в последния роман на някой ваш любимец, или пък… продава нагло и безцеремонно книги на вярващите… в думите. И тъй като Дяволът идва със съмнението, а четенето, като трупане на знания, е негов естествен предвестник – нормално би било да го намерим в тъкмо там. Само с един бърз поглед, бихте могли да констатирате наличността му. Наблюдавайте поведението на заподозрения в „лукавство”. В случай на съмнение при установяване на нечия самоличност в опасна близост до вас, приложете някои от следните съвети, за безотказно ориентиране в обстановката:

  • Дяволът е налице, ако чете книгите наопаки.
  • Произнася думите с обратен словоред или други грешки.
  • Прелиства страниците твърде бързо, или твърде бавно.
  • Нечестивият е насреща ви и ако замести несъзнателно фразата: „Какъв съм идиот!” с „Какъв съм легион!”.
  • Несъмнено имате работа с Нечестивия, ако забележите странни реакции при запознанството ви - лукава усмивка или настръхване, придружено с разширяване на зениците, ако се представите за Мария, или съответно Ангел.

След установяване на „лукавството”, най-добре е веднага да приложите някои от следните методи:

  • Възкликнете на висок глас зад заподозрения: „Боже, каква книга!” Ако подскочи – бъдете нащрек. Явно от Божието име го побиват тръпки.
  • Отворете Библията, просълзете се и изречете нежно: „Татко!”. Ако лицето до вас бързо напусне общото ви местонахождение – без съмнение сте прогонили Лукавия.
  • Безспорно най-сигурният метод е да прободете сърцето му с кръст. И все пак – внимавайте. Ако при нападението човекът е по-изплашен от вас, навън чуете полицейски сирени, а от небето НЕ започнат да падат едри капки дъжд – ЗАРЕЖЕТЕ ТАЯ РАБОТА! Напуснете моментално обекта и никога не се връщайте там…

И още една препоръка – видите ли друго съмнително заглавие от същия автор – моля направете едно от следните неща:

  • Прочетете го наопаки.
  • Произнесете думите с обратен словоред или други грешки.



Тагове:   как,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: askeer
Категория: Лични дневници
Прочетен: 278895
Постинги: 96
Коментари: 100
Гласове: 356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930